Cannot Receive Forum Emails

To keep abreast of site changes, or to post a question, idea or suggestion for the website.

Moderators: Keith B, Charles L. Cotton, carlson1

User avatar

Topic author
thehemi
Junior Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 10, 2017 10:29 pm
Location: Texas

Cannot Receive Forum Emails

Postby thehemi » Tue Nov 14, 2017 10:33 am

Can this config be addressed so I can receive emails from these forums?

Deferred: 450 4.1.8 <texaschl@server.texaschlforum.com>: Sender address rejected: Domain not found

# nslookup server.texaschlforum.com 8.8.8.8
Server: 8.8.8.8
Address: 8.8.8.8#53
** server can't find server.texaschlforum.com: NXDOMAIN

Thanks!
Scott

User avatar

mojo84
Senior Member
Posts: 7871
Joined: Tue Jun 21, 2011 4:07 pm
Location: Boerne, TX (Kendall County)

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby mojo84 » Tue Nov 14, 2017 11:08 am

Interesting 1st post.

User avatar

RoyGBiv
Senior Member
Posts: 6785
Joined: Wed Jan 05, 2011 11:41 am
Location: Fort Worth

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby RoyGBiv » Tue Nov 14, 2017 11:52 am

Put the domain on your whitelist?
It's not that the site is failing to send the email, it's that your mail server is rejecting it.
Not much the site can do to fix your mail server filter.... IMO.
I am not a lawyer. This is NOT legal advice.!
Image
Nothing tempers idealism quite like the cold bath of reality.... SQLGeek


Acronym Esq
Member
Posts: 75
Joined: Wed Aug 17, 2016 11:40 am
Location: Houston, TX

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby Acronym Esq » Tue Nov 14, 2017 1:09 pm

thehemi wrote:Can this config be addressed so I can receive emails from these forums?
Deferred: 450 4.1.8 <texaschl@server.texaschlforum.com>: Sender address rejected: Domain not found

# nslookup server.texaschlforum.com 8.8.8.8
Server: 8.8.8.8
Address: 8.8.8.8#53
** server can't find server.texaschlforum.com: NXDOMAIN

I have never gotten an email from this forum either, but I never bothered to track it down. Makes sense that receiving mail server might do an nslookup on the "from" field to verify that the address is valid.
server.texaschlforum.com does not resolve
texaschlforum.com does resolve

Is it possible that adding "server." to the from field in automatic emails sent from texaschlforum.com causes my mail server to reject the message because the server doesn't resolve?

Acronym 11/14/2017 12:06 PM

User avatar

Topic author
thehemi
Junior Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 10, 2017 10:29 pm
Location: Texas

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby thehemi » Tue Nov 14, 2017 3:15 pm

mojo84 wrote:Interesting 1st post.


That's because it was my first issue trying to get registered. :)

Thanks,
Scott

User avatar

Topic author
thehemi
Junior Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 10, 2017 10:29 pm
Location: Texas

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby thehemi » Tue Nov 14, 2017 3:17 pm

RoyGBiv wrote:Put the domain on your whitelist?
It's not that the site is failing to send the email, it's that your mail server is rejecting it.
Not much the site can do to fix your mail server filter.... IMO.


There's nothing -broke- that I need to fix on my mail server. There's little reason to allow emails from invalid senders, IMHO.

Thanks,
Scott

User avatar

Topic author
thehemi
Junior Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 10, 2017 10:29 pm
Location: Texas

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby thehemi » Tue Nov 14, 2017 3:19 pm

Acronym Esq wrote:Is it possible that adding "server." to the from field in automatic emails sent from texaschlforum.com causes my mail server to reject the message because the server doesn't resolve?


Most likely. I imagine all major mail providers reject emails from senders that don't resolve.

Thanks,
Scott

User avatar

mojo84
Senior Member
Posts: 7871
Joined: Tue Jun 21, 2011 4:07 pm
Location: Boerne, TX (Kendall County)

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby mojo84 » Tue Nov 14, 2017 3:26 pm

thehemi wrote:
mojo84 wrote:Interesting 1st post.


That's because it was my first issue trying to get registered. :)

Thanks,
Scott


What emails are you expecting or trying to receive from this forum? As a brand new member and without any posts in other topics, what do you expect to receive?

User avatar

Topic author
thehemi
Junior Member
Posts: 6
Joined: Fri Nov 10, 2017 10:29 pm
Location: Texas

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby thehemi » Tue Nov 14, 2017 9:12 pm

mojo84 wrote:What emails are you expecting or trying to receive from this forum? As a brand new member and without any posts in other topics, what do you expect to receive?


I did not receive the "click here to activate your account" email. I had to go to nerdy extremes to get it from the logs.

I'm just mentioning a configuration issue that has caused me an issue and maybe affects others. Sorry if this offends folks?

Thanks,
Scott

User avatar

mojo84
Senior Member
Posts: 7871
Joined: Tue Jun 21, 2011 4:07 pm
Location: Boerne, TX (Kendall County)

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby mojo84 » Tue Nov 14, 2017 9:20 pm

thehemi wrote:
mojo84 wrote:What emails are you expecting or trying to receive from this forum? As a brand new member and without any posts in other topics, what do you expect to receive?


I did not receive the "click here to activate your account" email. I had to go to nerdy extremes to get it from the logs.

I'm just mentioning a configuration issue that has caused me an issue and maybe affects others. Sorry if this offends folks?

Thanks,
Scott


Not offended. Just curious since you said you couldn't get emails but you were obviously able to post.
Last edited by mojo84 on Wed Nov 15, 2017 4:43 am, edited 1 time in total.


Acronym Esq
Member
Posts: 75
Joined: Wed Aug 17, 2016 11:40 am
Location: Houston, TX

Re: Cannot Receive Forum Emails

Postby Acronym Esq » Tue Nov 14, 2017 9:53 pm

thehemi wrote:
mojo84 wrote:What emails are you expecting or trying to receive from this forum? As a brand new member and without any posts in other topics, what do you expect to receive?

I did not receive the "click here to activate your account" email. I had to go to nerdy extremes to get it from the logs.
I'm just mentioning a configuration issue that has caused me an issue and maybe affects others.

Yep. Me too. My nerdy extreme was to google-fu a mod's email address and contact them directly.

I think thehemi has identified the problem. Should be an easy fix.

acronym 11/14/2017 8:51 PM


Return to “Site Announcements, Questions & Suggestions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests